Kereső

Back
2019-05-28

Jeroni Fajardo fantasztikus második helyével kezdi a TrialGP Világbajnokságot a GasGas Olaszországban

A GasGas versenyző kitartását mutatja, hogy annak ellenére sikerült a második helyet megszereznie, hogy neki kellett kezdeni a vizes pályán Pietramurata-ban.

A heves esőzéseknek köszönhetően a szombati etap extrém csúszós körülményei az utóbbi két év legnehezebb előfutamát eredményezték. Minden versenyző a maximálisan kapható büntetőponttal végzett, ezért a következő nap indulási sorrendjét sorsolással döntötték el, melynek eredményeképpen Jeroni Fajardo-nak kellett kezdenie a vasárnapi versenynapon.

Annak ellenére, hogy ez mekkora hátrányt jelent, a GasGas versenyzőnek sikerült megbirkóznia azzal a nehézséggel, hogy semmilyen pályaismerettel nem rendelkezett és remek teljesítményt tudott nyújtani. Magabiztos versenyzésének köszönhetően az első kört a negyedik helyen tudta befejezni, a második körben pedig egy nagyszerű hajrá után a dobogó második fokára érkezett az olasz nagydíjon. Ezzel az eredménnyel Fajardo jelenleg második az összesített TrialGP rangsorban, mindössze 3 ponttal lemaradva az első helyezéstől.

A bajnokság második helyszíne Japán lesz június 7. és 9. között, amely az egyetlen dupla pontozásos verseny a 2019-es TrialGP Világbajnokságon.

 

MARC COLOMER (GasGas Trial csapat manager)

„Nagyon jól kezdtük a bajnokságot. A tegnapi előfutam elég érdekesen végződött és a sorsolás sem alakult kedvezően a számunkra. Ennek ellenére Jeroni előnyt tudott kovácsolni abból, hogy neki kellett kezdeni a pályán, folyamatosan tartani tudta a nagyon magas szintet. Pozitív tényező, hogy Fajardo legjobb formáját láthattuk az első versenyen, holott általában ez a bajnokság későbbi szakaszában szokott bekövetkezni. Ez nagyon bizakodóvá tesz minket, kiváló eredménnyel és erőben kezdtük a világbajnokságot.”

 

JERONI FAJARDO

„Nagyon örülök, hogy ilyen jól kezdtük a TrialGP Világbajnokságot. A tegnapi előfutam nagyon keménynek bizonyult, nehéz körülményekkel kellett szembenéznünk. Sok eső esett és elsőnek lenni a pályán mindig nehéz, de végig hittünk benne, hogy sikerülhet. Ennek a hozzáállásnak köszönhetően a második kör nagyon jól sikerült és ki tudtuk harcolni a második helyezést. Szeretném megköszönni az egész csapatnak az erőfeszítéseiket, ami ezt a dobogós helyezést eredményezte Olaszországban.”

 

OLASZ GP – EREDMÉNYEK

VERSENYZŐ

GYÁRTÓ

PONT

1. Toni Bou

Montesa

31

2. Jeroni Fajardo

GasGas

61

3. Adam Raga

TRRS

66

4. Benoit Bincaz

Beta

86

5. Jaime Busto

Vertigo

88

6. Takahisa Fujinami

Montesa

96

7. Miquel Gelabert

Sherco

105

8. Franz Kadlec

Vertigo

111

9. James Dabill 

Beta

112

11. Jack Price

GasGas

117

 

2019 FIM TRIALGP – ÖSSZETETT EREDMÉNYEK

VERSENYZŐ

GYÁRTÓ

PONT

1. Toni Bou

Montesa

20

2. Jeroni Fajardo

GasGas

17

3. Adam Raga

TRRS

15

4. Benoit Bincaz

Beta

13

5. Jaime Busto

Beta

11

11. Jack Price

GasGas

5